CHOKERS/NITHALSBAND

 

Choker - halsband

Ett halssmycke som bärs tight runt halsen kallas ofta för en choker och finns i en massa olika utföranden och material. Vissa är enkla, medan andra är utsmyckade. De kan prydas på en mängd olika sätt, med paljetter, nitar eller ett hängsmycke. Halsbandet är justerbart i storleken och passar därför de flesta. Chokers kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive sammet, pärlor, latex, läder, plast och metall, såsom silver, guld eller platina, etc.

Ordet choker halsband

Ordet choker kommer från engelskans ”choker” som översatt betyder ”kraghalsband” eller ”hög krage” och har fått ge sitt namn åt detta trendiga halssmycke just eftersom det ska sitta tight runt halsen – likt en krage. Choker halsbandet har alltså inte fått sitt namn från ordet ”choke” som många tror eftersom det rent översatt betyder ”kväva” eller ”sätta i halsen”, vilket gett upphov till en del missuppfattningen.

Material choker halsband

Choker halsband finns i en mängd olika utföranden och former. Vissa är till exempel utsmyckade med olika typer av hängen som föreställer allt från planeter, dödskallar och peace-tecken till blommor, djur och hjärtan. 

Blue Fox chokers

Hos oss på Blue Fox säljer vi nästan bara svarta läder chokers, men kommer även ta in chokers halsband i fake skinn inom en snar framtid. Vi har svarta enradiga med konnitar, pyramidnitar och skruvnitar. De mest exterma, än så länge, är de med 2,6 cm och 4,5 cm nitar på. Det finns också chokers med  d-ring, ring och med kedjor. Kombinerat med nitar så klart:) Våra snygga breda chokers med stor ring och kedjor finns även i rött och rosa.

Chokers med hjärtan

Senaste tillskottet i vår chokersfamilj är halsband med hjärtan.

  • plaina svarta med hjärta
  • konnitar med hjärta
  • skruvnitar med hjärta
  • skruvnitar 2,6 cm med hjärta

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen