Röd Skotskrutig Kilt

419 kr
Reg. 598 kr. You save 179 kr (30%)
Storlek (midja)
Available
Not available
Only a few left (1 items)
Not available
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Product Description:

Klassisk Enkel Röd Kilt

Röd skotskrutig kilt med justerbar midja från Tiger i Royal Stewart tartan. Passar vid alla tillfällen. Fantastiskt skönt under varma sommardagar att bära kilt.

VARAN UTGÅR

Storleksguide

4XL - 111,8cm - 44 tum

Butik i Stockholm

Alla röda kiltar som vi har på hemsidan finns även i vår affär på Gamla brogatan 27 i Stockholm.

Kiltens Historia

Kiltens historia sträcker sig i alla fall till slutet av 1500-talet. Kilten är den traditionella klädnaden i de skotska högländerna för pojkar och män. På 1600- och 1700-talet började den användas som ett vanligt plagg. Kilten som en symbol för nationell tillhörighet är relativt ung. Det var först under romantiken på 1800-talet kilten började förknippas med skottar och blev så småningom adopterad av folket i låglandet och av skottar som bodde utomlands, bla i USA. 

Andra keltiska folkslag (tex irländare eller walesare) har också låtit kilten bli en del av den nationella kulturen, dock i mindre utsträckning. Kjolar som var besläktade med kiltar hade för länge sedan blivit glömda i andra kulturer där de var vanliga förr såsom i Skandinavien och Gallien.

Själva ordet kilt kommer från skotska "kilt" i betydelsen "att kjola plagg runt kroppen". Skotskan verkar i sin tur ha lånat ordet från fornnordiska nybyggare. Traditionellt bär man inte några underkläder under kilten.
Item ID:
BCF702-44-RED

The product has been added to your cart